Svin-bra

Just precis, jag har svinsprutat mig och lever och ler i detta nu, grymt skönt.
Va så nära att gå hem igen då jag ställde mig i en kö och fick lapp nummer 134.. hej va kul, men i och med upplysningen att ett gäng redan hade blivit vaccinerade och att dom under dom första 17 minutrarna (varför just 17 vet jag inte) hade vaccinerat 35 personer så tänkte jag att bättre o få de överstökat.. fick även sällskap av Alma så de kändes bra.
I kön träffade vi skolans rektor och vi nätverkade lite mitt i min nervorositet.. när jag kom i sprutrummet så va de flera stolar uppställda och massor sköterskor som stod på rad "Elena - grey chair".. mm de va bara o slå sig ner, han knappt sätta mig förens de va klart och hon skrek "NEXT" .. fick trippa runt i väntrummet 15 min o kolla så ja inte fick ngn allergisk reaktion.. vilket ja inte fick så de va ju skönt.
Köpte lite godis för att belöna mig själv och nu sitter jag vid datorn och tycker synd om mig själv för att påsen va för liten och godiset är slut, men men de va väl meningen..

Måste berätta om en kinesiskpresentation jag kollade på igår.. självklart inom området diversity, haha kul.. här snackar vi powerpoint deluxe, fåglar som flög runt, såpbubblor.. ballonger, allt var rörligt och till detta spelades musik.. mm precis, dom hade musik när dom pratade.
Som om inte detta vore distraherande nog så hade även en av tjejerna klätt sig i sin guldlila frackkavaj dagen till ära, pimpat till de me sina zebrahandskar samt satt ett stort giraffspänne i luggen.. carro ser du också hur såhär nu när du redovisar?
Ska väl iofs inte dömma dom för hårt.. jag som utbytare fick ju leka charader framför alla 50 st i klassen.. klassiskt!


Nöff-nöff

Schwein-bra

Ännu en dag avklarad och vad har jag gjort?
Dum fråga, då ni vet det vid detta laget.. plugg, nada och plugg..

Ska ta svinsprutan imorn, inte en enda student jag pratat med här som ska de utan dom pratar bara dåligt om den.. försöker stänga av öronen och de går väl sådär.. kollade aftonbladet idag och på första sidan står de att vaccin i Kanada dras in, vad är oddsen att dom gör det just här?? aja får la hoppas att jag mår lika prima ballerina imorn efter vaccinationen som jag gör nu.. to be continued

Gruppmöte imorn i vanlig ordning och sen blir det träning, kommit igång bra med den nu.. ingen träning idag men dock gångmarsch t/r till skolan två gånger.. cirkus 2 timmars promenad totalt, lite träning ändå gott folk :)

Nu ska jag kolla "Vänner" och krypa till sängs.. imorn blir de plugg, plugg (nehe?) och sen ovannämnt..


Godnatt my precious (fast jag är sötare än Gollum;)

Yr i bollen

Kors i taket, ny design.. partey på den!

Idag har jag grupparbetat i skolan, gjort klart en assignment, tränat, gått långprolle med Karolina, ätit 3 äpplen (då ett räcker för att hålla doktorn iväg så kan de ju bara bli bättre av att överdosera.. har självklart ätit mer), kollat på vänner avsnitt 7, 10 och 14.. samt 12, gjort något med min skypemic så den inte riktigt är bruklig på det sätt som den borde vara, inte vaccinerat mig, trakasserat min ena lärare med mail, skickat vykort till jobbet (bättre sent än aldrig;), lyssnat på julmusik (en låt två gånger och that's it), funderat över hur länge dom ska bygga veranda på baksidan (kallt och regn)..

Imorn är det skola och lång "håltimme" mm det kallas så när man går på gymnasiet.. då ska jag vara en flitig student och bli klar med mitt "sista" arbete, varför det står inom citationstecken beror på att det inte är mitt sista arbete.. men det är det sista som räknas.

Nu: sängliggandes och ska rulla ur min position och inta position borsta tänderna

Nu: om en månad är det juldagen idag (nehe), då kan man gå till platå och bara må.. dock lär det var betyligt fler där än bara få, då undrar ni kanske varför jag just dit har tänkt mig att gå.. joo trots allt folk så är det en väldig massa av dom som får mig att toppen må.. hö hö jag är trött som en iller (Göran?)

Godnatt

"Ohh I wanna dance with somebody.."

Då var de lördag och mörkret har sänkt sig utanför.. klockan fem!! Välkommen jul(?)
Igår va det fredag och i och med detta Natalies b-day party, började kvällen hemma hos henne för att sedan fortsätta till Niche för lite cocktails och avslutade sedan på Pacifico (såklart;)
Kvällen var mycket trevlig och bjöd b la på

- Tårta, nachos och drinkar

- Skratt och funderingar då vi insåg att Natalies killkompis hade en likadan blingbling klocka som jag har.. trots jag att jag har killmodellen så har jag aldrig någonsin sett någon kille med just den klockan.. blingbling, iallafall ingen som är heterosexuell.. han skrattade och såg lite generad ut när Alma påpekade detta, men men vi skålade och bytte samtalsämne.. stackaren :P

- Blodbad på en nattklubb, fy, isch och blä.. min i vanliga fall starka sida mjuknade något då vi helt plötsligt stod mitt i ett hav av blod, jag skämtar inte.. en tjej skar tydligen upp hela sin fot och vips så var det rött överallt.. jag mådde illa och funderade på att lägga mig ner och svimma lite, men det var ju så rött på golvet så vi gick vidare istället..

- "Ohhh I wanna dance with somebody.." visst vet ni, dom lirade lite golden oldies igår och vips så stod de en dvärg vid oss (jag är lång som det är utan klackar och med klackar i denna stad så är jag längst.. och stolt som få;) och sa "You guy's said you wanna dance with somebody?" .. stackaren (han också), försök till o vara rolig går inte alltid hem.. jag däremot lyckas för det mest när det gäller att vara rolig ;)

- I taxin på väg hem konstaterade jag och Alma att det va samma chaffis som körde oss två rundor på halloween och han kom även ihåg oss då han släppte av mig på första anhalten.. "the halloween girls", haha jepp vet inte om det är ett bevis på att stan är liten eller att han stalkar oss, men men jag kom hem säkert i vilket fall.





Idag är det lördag (nehe) och hittills har jag faktiskt fått lite plugg gjort och mer ska det bli.
Har precis varit ute på en powerwalk då jag vilar från gymmet idag.. har faktiskt varit där 3 gånger denna vecka och imorn bär det av igen.. skönt.
Plockade upp en kaffe på vägen tillbaks och nu har man fått i sig den också.. ska man ha mjölk i kaffet här får man vara noga med att säga MILK extra tydligt, annars får man grädde istället.. vilket är sött, fick erfara detta nu då jag uppenbarligen inte pratade tydligt nog då jag beställde.

Lite mer plugg nu och om en stund ska jag och högsta hönset i huset - Frank, kolla på amerikansk fotboll.. fast på kanadensiskt vis. Vad gäller högsta hönset så får jag nog ta tillbaks de.. Irene är helt klart den hönan som bestämmer och styr här i huset.. och så jag förstås ;), fast jag bestämmer bara över mig själv!



Ha en härlig helg





Vad händer?

Vädret i denna stad är bra lustigt.. igår stog jag och hoppade och frös i min vinterjacka och idag är de vindstilla, sol, klarblå himmel och säkert 15 grader.. minst, va tvungen att ta av mig både jacka och halsduk på väg till gymmet då det var allderles för varmt.. det är sånt väder som man blir glad och kär i, om man inte redan är kär dvs ;)

Nästan så jag skuttade hem från gymmet, fort gick de och glad är jag så varför inte.

Nu laddar jag inför kvällens bio.. blir nog bra, popcorn it is! (godiset här är inget o hänga i julgranen.. möjligtvis skittles men det är nog allt)

Nu ska jag fortsätta med lite research inför diverse arbeten.. jag saknar kaffe, ge mig kaffe.. i detta hus finns enbart koffeinfritt kaffe och sen har dom inte en vanlig bryggare heller utan en maskin.. det bästa är o gå till tim horton 7½ minut bort men jag har ju precis varit ute och rört på mig så jag vet inte.. vi får se om mina kaffecravings är starkare än mina ben.

Laters



TGIH (thank god it's helg)

Hoppsan hejsan i lingonskogen.. då av onsdagen också avklarad och detta betyder att det är helg.. mina veckor består av måndagar och onsdagar och sen helg.. helt okej upplägg!

Idag taggade hela staden inför vinter-os.. aa det ska ju tyvärr inte vara i halifax men i vancover.. inte så långt bort, bara längre än till europa från flixflax men de är ju lugnt.. hur som så va de fackelspringare, coca-cola bilar, musik, snowboardshow och hela paketet mitt i våran lilla stad.. även stadens stolthet sidney crosby.. (pittsburghs stolthet likaså) irrade runt utan skridskor då han kommer härifrån.. "omtyckt och älskad utav alla"

Gick hem från cermonin med en special edition coca-cola flaska i plåt.. han som gav den till mig tyckte ja skulle spara den och försöka sälja den på e-bay om ett par år (ehhmm.. carro?), en tamburin samt kanadensisk flagga (såklart!)

Nu ska jag snart sova och sen ska jag sova imorn också för jag har nämligen sovmorgon.. och jag är fort jetlaggad från min vistelse i montreal så de kan behövas, därefter blir de pluggo, träning och bio på kvällen.. ska vässa mina tänder och skrika som en varg i kön så jag får gå före.. (djungelvrål!)

Natti

Whiskey och skönsång

Kors i taket.. två inlägg på EN dag.. inte hänt alltför mycket sen sist, har ätit köttfärsås och pasgetti och nu leter jag information om Saab (i princip alla arbeten jag gjort här i Kanadat har handlat om Saab.. väldigt behändligt då man har en egen informationskälla på plats.. sen måste jag ju ändå skriva på engelska och de är ju krångligt som de är ;), pluggar.. eller aa "informationssöker" gör jag till en gammal goding..

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Grymt med whiskeyröst.. hade jag haft det skulle jag också ha sjungit, även fast det är en av mina oupptäckta talanger.. och med oupptäckt så menar jag att det är inget som man behöver upptäcka, men me lite knorr på rösten så låter ju i princip alla ord grymma.

Nu ska jag återgå till mitt otroligt intensiva plugg ;)

Godnatt alla mina chokladpraliner

Ny vecka - nya tag

Tisdag och därmed så börjar jag även mitt nya liv (folk som börjar på måndagar verkar inte klara av pressen och därav så börjar jag på en tisdag istället med förhoppning om att de ska gå kempemycket bättre), har precis varit på gymmet efter en försovning samt gruppmöte i skolan.. träningen gick finfint och jag är peppad(kaka).. haft gymkläderna liggande bokstavligt talat på hyllan men nu har jag tagit tag i mig själv inför julens alla gottigheter samt beach 2015..

Fick precis inbjudan till hummermiddag hos en kanadensisk tjej om ett par veckor.. jobbigt att vara student, plugg, plugg och hummer (hummer är belöning om man inte är dummer.. oj va lågt)

Pratade me Anna von Tropp innan läggdags igår.. hon va fortfarande jetlaggad från us and a så de passade utmärkt o prata.. hon va tiidigt uppe och alla sov, jag va sent uppe och alla sov.
Trevligt i vilket fall.. kanske får se henne i min välkommskomitté (stavningen på detta ord är ytterst oklar..) när jag landar i sverige, röd matta och orkester - ja tack! :)

Något man höjer ögonbrynet åt i Kanada:

Elena går på bio som en person som nyss fått tillbaks synen.. jämt med andra ord, detta är nog ett bevis på att jag saknar min tv.. på torsdag blir det nog new-moon premiär med Tiina och Jackie (hummertjejen)

Något som man INTE höjer ögonbrynet åt i Kanada:

På alla ställen här i Kanada där dom har vägarbete så är det alltid en stackare som får stå och hålla en skylt som de står "slow" på.. vad hände med en cementklump och saken är biff, nej nej dom värnar om att alla som vill jobba här ska få göra de.. mänskliga-cementklumpar high-five.. en för alla - alla för en.. mm ni förstår nog poängen



Laters

Vad är oddsen?

Vad är oddsen att dom två mest principfasta och hårda lärarna som alltid, alltid har lektion ställer in sina lektioner på en och samma dag (passande då de ligger i följd..), mm detta kan ju te sig som något otroligt bra då jag kom hem sent som natten.. i natten, i natt på grund av sent flyg.. första lektionen visste jag var inställd så lite sovmorgon men fortfarande supertrött masade jag mig ur sängen, stog-upp-och-sov-i-duschen-duschade, frullerulle och sen göra sig i ordning.. fem minuter kvar innan avfärd och jag passade på att kolla min mail.. nej men då har den andra läraren gått och blivit sjuk.. jobbigt för honom, och faktiskt lite för mig också.. känns ju sådär o gå o lägga sig igen men är trötter så hmm.. nästa lektion börjar inte förens ett.. vilket dilemma, kunade han inte bara annonserat ut hans planer på att vara sjuk igårkväll, så hade jag fortfarande legat i fosterställning under mitt varma täcke och snarkat som en liten gris.. well nu är jag ju uppe iallafall, och till vilken nytta ;) .. får försöka komma igång med lite plugg istället!
Kom som sagt var hem från en underbar vistelse i Montreal i natt.. kalasbra dagar med sol och vårväder förutom lördag och söndag, blev hockey och det var så otroligt kul.. jag och Emelie hade spökat ut oss i Canadienskläder och stämningen var på topp,  trots att dom förlorade.
Vi hann även med att göra stan ett par gånger och då Emelie hade skola så åkte jag in själv och lyckades hitta riktigt bra trots alla franska gator, försäljare och allt vad det är.. tu parlez-vouz francaise?

En av de roligare sakerna var att vi sista dagen sprang runt och letade efter butiken forever21.. letade och letade, gick gatan fram och tillbaks där det stog att det skulle ligga, efter sex timmar gick vi in i en affär och skulle precis till att fråga en av dom som jobbade där vart butiken låg.. innan jag öppnade munnen så kollade jag bort över kassan och fann "XXI" .. hmm tänkte jag och sa till Emelie att det står ju 21 med romerska siffror över kassan.. Emelie ryckte tag i närmsta tröja och kollade på lappen och visst visst.. vi hade hittat rätt och även gått förbi affären ett 20 tal gånger utan att förstå någonting.. så går de när man gör upp en skylt i huvudet och tror att den fungerar utmärkt.. tur nog så hann vi ju inte fråga någon av de som arbetade där.. vi plöjde igenom allt kaos och hittade några finfina fynd ;)

Har som sagt varit en toppenvecka men nu är jag tillbaks i verkligheten och det är plugg på hög nivå som gäller, slutklämmen nu.. är ju bara dryga tre veckor kvar i skolan.. svisch, sen NY svisch, sen hem svisch.. efter att ha uppskattat och blivit tokkär i Montreal så känns Halifax ganska så litet och färdiglirat nu.. visst det är pittoreskt och mysigt i jämförelse med Montreal men ändå, ska införa pysmys fikor på Starbucks tror jag för att uppskatta lillstan' mer i höstmörkret.. en kaffe där kan bli så mycket som höjdpunkten en dag (beroende på vad man tar för kaffe dvs.. och om man har något annat att göra den dagen..)

Lite bilder från senaste veckan


C'est tres tres bien ici

Då sitter man i Emelies säng i Montreal med en take-away kaffe från second cup och är mäkta nöjd över att ha åkt metro in till city själv, gått på stan och åkt hem igen UTAN att ha gått vilse.. 10 poäng till mig.

Solen skiner även idag och det är vår i luften.. härligt värre, har shoppat lite (såklart) och myst runt bland alla höga hus, stressade människor, tiggare och juldekorationer - welcome to Montreal! Älskar denna stad!

Emelie är för närvarande i skolan så jag passar på att hänga gäng (solo, hur nu det är möjligt) på internet.. lite skola försöker jag få till men det är tråkigt så blir mer allmänt glassande på vågorna..

Anlände ju i tisdags och Ernie mötte upp mig på busstation.. sedan traskade vi till gamla stan och drack något bubbligt och åt crepes, gott va de.. mindre trevligt att de ena hjulet på min resväska verkar ha gett upp och jag fick släpa runt på väskan à la ett hjul/bära den.. vet inte om de är ett bevis på att jag alltid överpackar, hmm.

Hockey med stort H på kvällen och de va otroligt kul.. åt korv och drack öl för att komma in i matchen som riktiga kanadensare.. canadienhalsduk och tröja hade vi även införskaffat för att passa in som huliganer ännu bättre, vi lyckades!

I och med att Ernie har blivit hockeyfrälst nu så ska vi tro de eller ej iväg till en sportbar ikväll för att fortsätta prova ölsorter och kolla på när canadiens spelar bortamatch mot coyotes.. härligt härligt

Resterande tid i storstan' bjuder på downtownbesök imorn, utgång, mer sightseeing (har ju inte gjort överdrivet mycket nu i ärlighetens namn.. men en kyrka har vi faktiskt sett, en wannabe "S:t Pauls cathedral".. mysigt förutom ghettobarnet som stod och skrek ut böner för sig själv längst in i kyrkan.. scary)

Nu ska jag fortsätta tycka om Montreal.

Au revoir



Wolfmother - Joker and the thief

Je suis en Montrealaise

Då sitter man här, packad och klar.. snart dags o sova för att orka med tidig uppgång.. men de gör mig inget, inget alls :)

Skoltråk hela dagen där jag även fick reda på att "Jesus is the only one who can save you from hell!".. jasså sa jag och fortsatte med bestämda steg mot min sales mgmt lektion, denna skrikande nisse stog precis brevid jamaicarastafarin "the daugh father" som grillar korv på våran skolgård (mycket uppskattat faktiskt.. även fast jag inte har smakat själv, kön är längre dit än till biljettsläpp med springsteen så de måste ju betyda något..), kombinationen av dessa va klockren tyckte jag..

Nu ska jag fortsätta ladda inför morgondagens hockeymatch.. jag och Ernie, det kommer med andra ord bli farligt :)

Som den otroligt väluppdaterade bloggerska jag är så åker datan självklart med till Montreal (den rödvita staden;), där kommer jag bjuda på dagens outfit, fabulösa fikabesök, extravagant shopping och givetvis martinis på dom allra flashigaste ställena.. SKÄMT Å SIDO, jag ska dricka öl och bara mysa runt i min mysse, shopping blir de också extravagant eller ej - här kommer jag..

Bonsoir

21.56

Inleder detta inlägg med att säga GRATTIS PÅ PAPPA-DAGEN KÄRA PAPPA!!

Sitter i detta nu och försöker stänga igen min resväska, de är knappt de går.. skämt åsido.. någon mer tröja ska jag nog kunna få med mig från Montreal, är otroligt taggad.
Ernie, hockey, shopping, udgang, turist, francaise mais oui, svenskt godis och vin.. mm rena vinkvällar och hockeyöl de skålar vi för.. Ernie et moi :)

Gårdagen bjöd på rajraj i Fenwicktornet, det var mycket trevligt.. sedan pep vi iväg till lower deck för en öl eller två och slutade på reflections (mm bögklubben igen :), otroligt bra musik där.. avslutning på pizzerian för lite flott innan hemfärd och mars pannkaka i säng.. trevlig kväll och inte lika trevlig morgon men 5 liter vatten och sen va jag som pånyttfödd, lekte filmstjärna och spelade in en film på eftermiddagen med min sales management grupp.. går de att lägga upp filmen här så ska jag definitivt göra detta, för oj va ni skulle leva många år extra om ni fick se den..

Nu ska jag dricka mangojuice, surfa på kanalen och fortsätta hoppas på att mitt plugg blir klart av sig själv





Jim Carrey

Freitag och jag har tagit de überlugnt sen jag vaknade sent efter en välförtjänt sovmorgon.. fått en hel del plugg avklarat och nästa anhalt är bio med Tiina från finland.. vi ska kolla på "A christmas carol", Disneyfilm med Jim Carrey, haha mm här har julen redan kommit.. vaknade upp och de va vitt på marken (desvärre med inslag av regn).
Så nu blir de till o lyssna på Wham - last christmas när jag traskar till bussen samt säga god jul till förbipasserande.. nej nej inte riktigt va, om en månad är det okej men inte än, dock finns det butiker här i stan som ENBART säljer julsaker och häromdagen så gick jag förbi ett skyltfönster med en dansande tomte, vad är de för nisse tänkte jag.. 

Chillad fredag med andra ord, jag fryser i snön och min andra hälft spelar golf i shorts.. blir spännande och se vem som är bäst anpassad till de svenska klimatet vid hemkomst, hmm..

Imorn blir det cocktailparty i fenwicktornet på 32e våningen, läskigt värre då byggnaden är ifrån 1700-talet och svajar sådär måttligt mysigt dom gånger jag har varit där..

Träning igår och faktiskt ingen smärta alls i kroppen idag, tränade antagligen för dåligt och ska ge mig på de hela imorn igen.

Nu ska jag löpa till bussen.

God jul

Halloween

Då har man överlevt en Kanadensisk halloween också, inte var dag.. firar ju knappt halloween i svedala, därför blev jag smått förvirrad när jag såg små 5 åriga djuvular springa runt här precis innan helgen, trodde de va något virus eller att dom bara va allmänt elaka små barn med röda horn men icke.. fast jag vet inte hur snällt de är att springa runt och tigga godis så jag håller munnen stängd ;)

Hur som så var min hallå-ween mycket lyckad, vi inledde med förfest bland alla monster på YMCA, dom hade pyntat riktigt duktigt med spindlar i taket, lysande pumpor och spindelväv överallt.. denna spindelväv tenderade att va otroligt fäst vid mig.. bokstavligt talat, tror jag bråkade med den under större delen av förfesten.. detta emellan både beerpong och vingalopp.
Efter YMCA så bar det av till Pacifico, bra drag och vi träffade även svenska maffian som varit bortrövade under ett bra tag.. natalies fötter började strejka och även alma och hennes magar - PIZZA, och jag är inte den som är den.. blev ett pitstop för energipåfyllning och sen vinkade jag och alma av natalie i en taxi och traskade vidare till Reflections, gaybar så de sjöng om de.. med många icke homosexuella människor också kvällen till ära, trevligt och vi hoppade runt som dom galningar vi var uteklädda till, ond fe och lara croft..

Efter ett tag gav även mina fötter upp och vi gick för att leta rätt på en taxi.. de va lättare sagt än gjort då ALLA i hela halifax (vet att ni tror att det inte är så många men joo det är inte så litet här.. och i proportion till de taxibilar som finns så kändes de som att jag befann mig bland befolkningen på manhattan i lördags.. otroligt mycket folk), vi slängde oss rakt ut i gatan och lyckades efter mycket om och men få tag i en taxi.. vi slängde av oss skorna och chaffören fick hålla andan då de säkert inte luktade alltför gott om almas och mina tår, men men efter en natt på dansgolvet får man räkna med de.. han körde rakt på vägen hem iallafall så han kan ju inte ha blivit yr.. skönt de

Söndagen mådde jag förvånansvärt bra, var inte ens trött och tjatade därmed hål i huvudet på min omgivning istället då jag var smått uttråkad och väldigt överenergisk.

Lördagens bästa var när natalie blev utslängd och bannlyst från spritaffären då hon stog och lekte med en flagga i papper för 10 cent som för övrigt passade otroligt bra till hennes outfit som racerförare..



Imorn har jag tenta och 45 minuters presentation, hellre två tentor och ingen presentation.. men men de ska väl gå vägen, som alltid ;)

Imorn är det även den fjärde november, en otroligt trevlig dag i min mening.. frågan är om det bara är jag och Jens som tycker de.. kanske dom som fyller år också (tiiiårrta) <3

Mors'