JAAAAA!

ÄNTLIGEN!!

Så är jag klar med en sjukt tråkig och ointressant review på två akademiska artiklar, hela 9 sidor ordpoo fick jag ihop och nu ska jag bara klicka iväg detta till läraren. Frågan är om jag förstått mig på uppgiften helt rätt men det har jag förhoppningsvis och om inte annat får jag imponera med hjälp av nästa uppgift (.. som jag har fått hjälp med;).
Dagen började tidigt som bara den med ett möte gällande MBA-program här på skolan och detta klockan 07.30.. yes, klockan va lite och ämnet va ju inte direkt klockrent.. därav var jag ännu tröttare efter mötet än vid min uppstigning.
Gick vidare till gymmet och blev starkare i 40 min, sen till banken för att beställa mexikanska låtsaspengar och därefter hem och plugga.. plugga, har som sagt gjort klart ovannämnt, styrt mitt pitch-statement, gjort en powerpoint presentation om just ämnet powerpoint (självgående slides och otroligt roliga bilder..eller inte), nu har jag "bara" 50 sidor HRM tills imorn också.. jaaa, dock är jag ledig 4 härliga timmar innan den lektionen imorn så då finns det mycket tid för läsning och kaffe.. och kaffe, och lunch.. och.. aa
Lång dag imorn men sen är de helg igen.. plugg då jag har mitt första exam nästa vecka samt åtskilliga andra arbeten (såklart!), shopping på fredag så det ska bli nice och födelsedagspartaj på lördag.. igen :)
Peach!

We gonna party like its your birthday

Då va man 23, oléoléolé!
Födelsedagen började redan igårkväll på YMCA (ratatatatatatata.. YMCA), några breezers och öl så vi vi fit-for-fight, trodde inte vi skulle bli så många men det va tydligen fler som hade partyfötterna på.
Vandrade till pacifico och ett gäng slöt upp lite senare, kvällen va toppen.. vi hoppade runt överallt, dansade så svetten rann.
Klockan slog tolv och DJ'n annonserade att "nu blir Elena 23..wooo" vi drack och fortsatte dansa och aa en riktigt bra kväll.
Idag har jag pluggat (på min födelsedag.. det borde vara förbjudet), och på kvällen blev det middag och tårta.
Fick även ett kort och ett stort knippe solrosor av Irene, hon är snäll hon men jä-ligt översocial och detta tenderar att reta mig lite ibland (läs jämt), men men hon är ju snäll och bättre de så ska inte klaga.
Nu ska jag snart sova.. och längta tills jag blir 24, weeii (eller inte)
Vi och dom mintgröna väggarna "at the Y"
På detta kort fick tyvärr inte Marie vara med, det andra kortet då hon syns va suddigt ("dimmigt") så ni får titta på bruden på kortet ovan
"Happy birthday to me, happy birthday to me"
På tisdag fyller Samantha år, "Happy birthday to she, happy birthday to she" :P
Gnatt

Casual businesstrip

Hola alla som är intresserade och faktiskt läser denna blogg.. en nätt skara på hela 20-30 personer har jag noterat, well done!

Oaktiv under ett par dagar.. detta betyder att jag är en otroligt upptagen människa.. skola HELA onsdagen samt businesstrip tors-fre.. opa!
Vi har under våra två dagar besökt företag som pysslar med hummerfiske, avföring, skummhandskar och likvärdigt (pekfingerhandskar som man har på hockeymatcher), någon sjögräsodling..aa ett par stycken blev det iallafall, om det va roligt?
Nja.. desto trevligare sällskap, Carla the crazy busdriver, min professor i sales management, 2 st paranta äldre damer samt 16 galna utbytesstudenter.. majoriteten skandinavier.. såklart!
Igår blev det middag samt ett gäng öl och det sistnämnda i mitt och Shadis motellrum.. yes, alla 16 i vårat rum.. öl och någon form av charader blev en riktigt kul kombination.
Detta ledde i sin tur till brist på sömn och jag har i skrivande stund bara ena ögat öppet.. vilket snart ska jämnas ut genom att stänga det andra också.
Kom hem nu på kvällen och har kollat en föreläsning på datorn till nästa vecka.. allt för att slippa ta tag i uppgiften som ska in på onsdag.. booring, får göra det imorn istället.
Imorn är även planen att fika med Kirsty från englandet samt sofia från mexicot, trevligt värre.. vi ska diskutera världsproblem som svält, HIV samt växthuseffekten. Efter detta så blir det klackar i taket.. danmark ggr 2 unt sverige ska ut och rocka rumpa.. kan bli farligt.
På söndag fyller även en viss Elena år.. the one, the only.. JAG, 23 stolta!
Gnatt
Bear River
Party?
Foam Works, wohoo!

The roof, the roof, the roof is on fire..

Inledde dagen med ett styrkepass på Dalplex med Karolina och Anna, gick finfint.. promenerade hem i solen och kände att det va riktigt varmt och skönt ute.. därmed så bestämde jag mig för att arrangera roofparty för me, myself and I samt mina böcker.
Detta gick bokstavligt talat strålande, sidorna och tiden flög fram och vips så hade jag suttit ute i 3 timmar och känner mig nu lite småvarm på axlarna (självklart använde jag inte solkräm, "solen tar ändå inte".. tji fick jag.. igen)
Fortsatte med lite läsning inomhus och tro de eller ej men sen stack jag ut och sprang.. blev ingen monsterrunda då jag inte jobbar på de sättet, men ändå.. energi i överflöd och irritation över att jag måste lägga den på något så tråkigt som böcker.. JAG ORKAR INTE LÄSA MER!! Ge mig helg..
Skola hela dagen imorn och på torsdag till fredag ska jag åka Nova Scotia runt i "business-casual" kläder och se glad ut.. tjohej, ska besöka olika företag och låtsas att jag är viktig affärskvinna.. vilket jag förvisso är men ändå..

Cribs

Då va helgen över och även veckans första dag.. helgen va allmänt dyster aka plugg, lite rödtjut i lördags men mer än så kan jag dessvärre inte skylta med, får hoppas får fyrverkerier på lördag istället när jag blir ett år klokare, eller hoppas.. jag RÄKNAR med fyrverkeri och diverse tillbehör.

I brist på annat när jag var ensam hemma och satt och pluggade i söndags så smygfotade jag dom utrymmen här i huset där jag hänger mest.. köket dvs.. nedan följer otroligt tråkiga bilder, ska ta kort inne hos grannen nästa gång när inte dom är hemma.. living on the edge ;)
Som sagt, deprimerande helg
Svettig brud som ville visa upp sin grymma skoltröja (Sara den här bilden är till dig:)
Efter sängen och datorn så är det här jag hänger mest.. eller aa i kylen men den syns inte på bild.. den är precis till vänster så stog nog och grävde efter något onyttigt, typ en nektarin (onyttigare än så går inte hitta här i huset - GE MIG SOCKER) i samband med detta kort.
Das entré
Tänk er en zebramatta eller liknande under bordet i mitten, något djuriskt iallafal.. brukar ligga olika saker under de bordet då jag har flyttat in hos en person som är specialist på att köpa-kolla-byta.
En dag låg Cameron under bordet, sonen, obekvämt och ofunktionellt då det är omöjligt att värma fötterna på honom..
Nu ska jag gå ner i köket och gräva efter något.. gott och osockrigt, wohoo minimajs.. (?)

Rå fisk

Nu sticker jag och käkar sushi i min nya kavaj.. rajraj på den, och lite rödtjut.
Peace, love and understanding (hippie-kai-jag)

Framgång = längd?

Måste bara inleda med att berätta att jag är framgångsrik.. eller kommer bli om inte annat, gott folk det sitter tydligen i längden, fick det bekräftat på en föreläsning härom dagen, detta är då sant och jag känner att jag nu kan luta mig tillbaks då jag har mitt på de torra framöver ;)
Så vad har hänt sen sist, jo jag har nu sett inglorious bastards.. tog ett tag och bestämma mig för om jag gillade den eller inte, men efter att ha fört en inre dialog i huvudet så har jag kommit fram till att den är lysande sickan, lysande.. grym film - se den!
Igår så inleddes dagen med att inhandla min sista bok, tjohej va kul nu va det ur världen.. efter detta blev det lite roligare shopping då jag, elisabeth och karolina begav oss till darkmouth och micmacmall (ni hör ju själva:), köpcentrat va i princip tomt och vi inledde med att syna HM.. deras nyaste och "coolaste" affär.. oohhhh
Vi plöjde och plöjde och det slutade med att jag hade HM-påse, GAP och en american eagle påse i handen.. ooops, blev en otroligt snygg kavaj, underkläder samt en tröja.. för en som undrar, kanske kommer upp bilder sen som den modebloggerska jag är.. ööhm
Efter shoppingen så va det dags för hockey.. woho, OM jag va taggad.. älghuvudena förlorade men vad gjorde det, jag fick helt enkelt heja på dom andra, så jag är mycket nöjd med vinst.
Vi hade frontseat och det var många slagsmål precis vid oss.. sjukt kul, svetten rann på plexiglaset och jag befann mig 2 decimeter från dom gigantiska monstren (älgar och va de nu va för något i andra laget..), upprepade gånger blev vi så till oss på första raden att vi stämde in bland alla knytnävar.. "fightfightfight"
Kirsty som moose
Arian med den fina "klappa-i-händerna-saken"
Halifax mooseheads - Acadie Bathurst Titan (gooo bratwürst)
"Orgelmannen", vad hände med partymusiken?
Istället för dunka-dunka eller pure rock så spelade dom såhär
http://www.youtube.com/watch?v=bOf7dISpdbQ
(visar även hur ni kan lära er och spela själva, övning ger färdighet:)
Go Betty, kvinnor i laget.. det gillar vi ;)
Efter matchen firade/sörjde vi tillsammans med ett par corona och nachos.. gott.
Idag har jag inte varit uppe med tuppen, däremot pluggat samt varit och tränat med karolina.. vi börjar nu bli sjukt starka och funderar på om vi ska tagga ner och träna lite lätt till victoria secret fashion show istället.. hmm
Fortsatt plugg nu och ikväll blir det sushimiddag.. rå fisk och rött vin.. rawreed!
Ha en trevlig älg allihop

Dammsugare och HRM

Nu sitter jag med huvudet i böckerna, bokstavligt talat.. eller ska jag vara riktigt ärlig så bokEN, den "lilla"..
Toner av coldplay samt surr av dammsugaren utanför rummet.. oljud blandat med ljuva toner blir en medioker kombination som träffar mina öron.
Städerskan som är här nu.. hon är väldigt trevlig och situationen känns lite halvt bisarr, hon städar och ställer frågor om mig och sverige.. jag svarar, lyfter på fötterna och försöker plugga samtidigt, jag undrar om hon tror att det är jag som ska betala eller om hon helt enkelt är som alla kanadensare - trevlig!
Nu blir det ett ryck och sen lunch.

"Tell me lies.."

Haha en liten inflik.. idag på sales mgmt kursen så rätt va de va så satte läraren på denna och menade på att det är så man får jobba ibland.. (han är väldigt liten, söt och gammal våran lärare och så har han ENORMA problem med att se så när han ska kolla något på datorn så slår han bokstavligt talat i näsan OCH pannan i skärmen.. aldrig varit med om någon med sådana problem..glasögonen är tjocka som dubbelt fönsterglas och ändå så kisar han när han har dom på sig.. stackarn')
http://www.youtube.com/watch?v=595_yOAyZi8

Animalplanet

Nu ska jag inte klaga för jag vet att "sweet, jag är ledig tis, tors och fre".. MEN, hallå huvudvärk, 12 timmar i skolan, gymnasiefeeling och en vääääldig massa presentationer commin' up.. VART BÖRJAR JAG?
Har ton att läsa tills nästa vecka och det går inte att göra som i sverige.. skjuta på de tills tentan är på ingång, nope så fungerar det inte här (synd;).
Ska inte klaga, känner att alla kurser utom en känns kontrollerbara.. en känner jag mig lite handikappad i men då tar jag bara Alma och Ryan till hjälp så blir de förhoppningsvis bättre.. hmmf
Har även bokat in första hockeymatchen för säsongen.. faktiskt, det är premiär på fredag och vi ska kolla när the mooseheads (haha mm man kan tro att dom är från sverige) krossar örnarna eller ngt i den stilen.. hur som, ska bli kul att återuppleva ishallen, svettlukten och puckar mot plexiglaset.. låtsas att det är NHL ska jag också göra ifall att det inte blir någon match för min del.. goooo toront..ehm elks (?)
Imorn blir det plugg rakt av, en löprunda och bio på kvällen.. lite efter men ska kolla inglorious bastards, wöööö återkommer till dig charlotte med feedback.
Puss och kram, vi syns på stan

Guten mårgen

Morsning korsning alles.
Vaknade upp av ett läte utanför fönstret som lät som en blandning av en tupp och en hund.. tuppen när jag har sovmorgon, försökte somna om och detta utan lycka.. godmorgon elena, mjoo inte jätte.. men en kaffe i skolan och sen är man på topp igen.. på tupp menar jag förstås..
Nu till skolan för att vara effektiv och därefter lyfta skrot, haha låter som en muskelklump a la testosteron och anabola när man säger "lyfta skrot", men faktiskt.. gymmet är inte toppnytt så några maskiner lutar mer mot skrot.
Idag har jag monstercravings efter min delfin, jag är en fena på att ha de ;)
/the canadian entrepreneur

Tåg

Första dagen i skolan är avklarad och jag måste erkänna att det känns riktigt bra, bara hålla tummarna för att jibs godkänner mina kurser.. nu har jag ju köpt böcker (läs lagt en månadshyra) och presenterat mig i varje klass, "My name is Elena and I am an exchangestudent - Hi Elena".. nu får det räcka.
Dagen har bjudit på otroligt motiverande lärare, två kafferaster samt lunch med elisabeth.. påväg till en av lektionerna idag så blev jag stoppad av ett tåg, yes bokstavligt talat.. Billy heter han och tåg i efternamn.. hör någon ropa mitt namn och jag blir genast fundersam.. då visar det sig att han är min fadder, fick bara ett välkommenmail för någon månad sen.. att han känner igen mig och även öppnar munnen och säger hej är ju ett icke-vanligt-förekommande fenomen om det skulle vara sverige jag befann mig i just nu (det gör jag förvisso inte så okej:).. haha trevliga är dom här iaf. Träffade även hans tjejkompis Andrea som varit utbytesstudent i maastrich.. otroligt trevlig så där på studs så bestämde vi att det blir kanadensiskt rajraj inom kort.. helt otroligt, detta skulle aldrig ha hänt i svedala..
Som sagt nu är nästan alla böcker inhandlade och tro de eller ej jag har tom öppnat en av dom och läst lite.. kors och trianglar i taket, sprungit har jag också gjort.. ojojoj va tecken det blev i taket helt plötsligt..
Imorn blir det lite gym, köpa resterande lektyr och printa papper.. ojoj vilken upptagen tjej, sen ska vi fira en av skandinavierna som fyller år imorn och detta med lite öl på the seahorse - coolt värre (?)
Nu ska jag läsa lite till och sen ska jag göra något som inte inkluderar böcker.. mer surfthechannel-aktiga aktiviteter.
Ärtor och blåbär

God jul

Då va de söndag och jag har legat i sängen och tyckt synd om mig själv i princip hela dagen, så kul va de igår..
Inledde kvällen i fenwicktornet, utanför tornet blev jag vittne till när en brud klockade en stackars taxichaufför.. hon och hennes kille hade varit och shoppat diverse hushållsgrejer och i och med allt detta så sa chaffisen (enligt honom) att det skulle bli 7 extra dollar och resan skulle alltså ha kostat dom 19 dollar.. inga hutlösa summor här inte, då chaffisen hade hjälpt dom lyfta ut allt ifrån bilen så gav dom honom cirkus 14 dollar och sa att mer än så får du inte.. han börjde då dra i någon av deras inköpta grejer och propsade på mer betalt.. då tar det blonda vilddjuret upp en gardinstång och måttar slag mot hans huvud.. idiot, hon slår honom inte me den utan får till en rak höger och sen tar dom sina grejer och springer in i porten medans den stackars chauffören ligger och kravlar på alla fyra för att plocka upp de pengar som de hade gett honom.. mynt i överflöd, åhh va jag tyckte synd om honom.. vi frågade hur de gick och han skakade när han berättade historian.. fy fasen, henne hade jag lätt kunnat ge mig på..då hade det mörka vilddjuret vunnit.
Hur som så blev det ett pitstop vid the shoeshop efter detta för ett par öl och sen vidare till pacifico.. bra drag, bra ställe, kul kväll.
The shoeshop, notera att det står ett par glas med fantaliknande innehåll och en apelsin på kanten - det är öl!!
Karolina är överlycklig ;)
Taxi hem och sen mars i säng.. och sedan dess har jag snarkat tills idag på em någongång.
Imorn börjar jag skolan, får hoppas det går vägen.. tuta och köra måndagar och onsdagar ett par månader framöver, sen är det jullov.. snart är det jullov ;)
Merry christmas och godnatt på er

Skokräm

Då va det lördag och jag har nu varit kanadensare i två veckor, tiden går sjukt fort.. stress!
Gårdagens Dalfest var inget att hänga i julgranen tyckte vi och jag frös som en utter så vi gick till "the shoe shop" och drack rödtjut och shotta skokräm, det värmde gott och kvällen blev chillad och trevlig.
Sovmorgon idag och det var gymmet som stod först på schemat efter uppstigning, så nu har jag ännu mer ont i mina armar (Sara du kommer gå om mig! :), suttit och pillat med lite kursgrejer här hemma nu och börjar så sakta ladda inför kvällen, utgång och fenwickgalej står på agendan.. trevligt värre.
Nu mat och sen.. powernap till tonerna av Ryan Adams, tack datorn grym återkomst.

Update

Jaaaaaaaaaaa, datorn ar tillbaks!
Neeeeeeeeeeej tangentbordet lystrar bara till osvenska ord sa ni far sta ut med detta tills jag kommit underfund med hur jag ska lyckas andra spraket (nej det gick inte att gora genom att trycka pa language;)
Jaaaaaa nu tryckte jag på en knapp och det blev svenskt.. haha ibland är jag bara för teknisk.
Nu kommer en lite mer grundlig genomgång av vad jag pysslat med i veckan.
Som sagt jag har varit på krigsmuseum och betalat för kalaset.. nu är det ju som så att jag alltid betalar för mig men det stora frågetecknet här är att jag gått på krigsmuseum, mhmm.. ingen tvingade mig utan jag gick dit frivilligt, vissa saker måste man ju ta sig igenom när man ändå är här. Jag och Karolina relaterade allt vi såg till studentliv och fest.. krigets mörka dagar blev helt plötsligt ett highschoolparty.
Öltunnor
Våra skoluniformer och även utgångskläder, praktiskt med 2 in 1
En av våra lärare (armed and dangerous)
Såhär bor man när man bor i korridor, tacka vet jag värdfamilj ;)
Har även varit på "whalewatching", inte den valen som bor där anniemalplanet bor utan riktiga valar.. tjohoo va taggade vi va, delfiner och sälar kunde man också se.. mm KUNDE, vi gjorde de då inte.. så det blev en nätt tripp rakt ut i atlanten t/r 2½ timme.. weeii, värmde oss med några öl på en mörk bar efteråt för att bli på bättre humör.. dock fick vi ju se en hummer som dom hade me sig på båten i en bur.. "if you want to take pictures with the lobster you are welcome to do that" - är detta ett skämt?? Vi betalade för något man finner i delikatessdisken på ICA och vi fick inte ens med oss (kl)odjuret hem..
Det va kallt på havet så Karolina tog på sig en tjocktröja innan vi skulle boarda boaten
Tre glada odjur (hade bara åkt i tio minuter här)
Vatten för er som missat detta fenomen tidigare
Har invigt skolgymmet nu, det värker i min kropp och det känns underbart.. blir en sväng imorn också skulle jag kunna tänka mig.
Igår upptäckte vi att det går ytterligare tre svenskar på skolan, snart är vi fler än kanadensarna.. jag, Arian och Elisabeth gick en sväng till en kanadensisk-BBQ-förfest igår och diskuterade uppstoppade valar, sibylla samt västkustsallad med en Don som älskade sverige, han hade förövrigt pluggat två år i newcastle och jag va väldigt snabb med att säga att där har jag också varit.. "varför" undrade han och tyckte de va onödigt då man inte pluggade där, efter att ha förklarat varför så tyckte han det va en strålande idé ett hänga där.. efter ett tag så begav vi oss till dom tre "nya" svenskarna som bodde i ett flashigt hus ganska nära blåvalen Don, fortsatte på ölen och sen stack vi till the ale någonting.. där va de liveband och man hörde nada.
Idag är de Dalfest och hela skolan ser ut som ett tivoli, ska dit lite senare och hoppa i takt med något liveband sen blir de lite öl igen.. gäller o leva på det faktum att detta är en engelsk koloni och att kulturen i england är sådan att här dricks de öl mer än vatten, att man är utbytesstudent fungerar utomordentligt bra det också :)
Har förövrigt bokat biljett till Mexico den 8-13 oktober och jag skulle inte kunna längta mer, ska och kommer bli grymt och supermys.. då ska solen skina på min näsa alla dagar..
Nu ska jag ta en powernap och sen bege mig mot skolan..igen, t/r till skolan är ca 40-45 min.. det är minimum vad jag går varje dag.. verkligen jätteminimum.. igår gick ja fram o tillbaks TRE GÅNGER, shit pommes.. blir till o löpa gbgvarvet när jag kommer hem till svedala..

Jag lever!

Hej alla mina trogna lasare.. sorry for extremt dalig uppdatering men tro mig det ar faktiskt inte mitt fel.
Min kara lilla dator fick tuppjuck i sondags och bestamde sig for att lagga av att fungera, paniken var ett faktum och jag ringde till mexico for att fa hjalp att lugna ner mig.. - las en bok va hans rekomendation och well, nu har jag last ut en och borjat pa en annan.. jag ar grym, samt aven jakligt beroende av min lilla burk, pinsamt beroende faktiskt.. men men nu borjar jag bli trott pa att lasa..

Va labour-day har i mandags, forstas, och allt var stangt.. jag laste och jag laste.. och jag har aven varit turist utan min kara burk.. tro de eller ej, har betalat for att ga pa krigsmuseum, kollat pa nagra delar ifran titanic pa ett annat museum och idag va ja pa valsafari UTAN valar.. mhmm, mer om det i ett senare inlagg.

Burken ar forhoppningsvis klar imorn (den ska vara klar och i o me att befolkningen ar sa snall o trevlig har sa ska jag ga till helpdesk tidigt imorn och be lite extra snallt, avfyra ett leende och saga pleeeeeease hurry.. or else I will $^^&#^.. )
Forhoppningsvis sa har jag aven lite av sakerna fran den gamla datorn kvar och jag slipper lipa mig till somns ett par natter framover pga av vetskapen av min forlust.

Nu har jag lagt beslag pa irenes mac och det ar min nya van.. me and my (provisoriska) mac, fattas bara att jag gor ngt fel me denna.. ska nog sluta skriva har, mm det blir for dyrt om jag ska ha sonder ytterligare en dator.. men vi hors snart.. beor iofs pa om mitt leende imorn fungerar men ska nog inte vara nagra problem, "im an exchangestudent you know" - funkar alltid ;)

Gnight and back to the books (nu ar det ok att skriva pa lite engelska da jag bor anpassa mig efter min omgivning, samt har ett tangentbord a la anglaise)

Lunenburglördag

Då satt man i sängen nyäten och söndagstrött och lyssnar på goo goo dolls.
Fick ribs och något mörkt ris till middag samt hemmagjord sallad me nötter och getost, sen blev de hemmagjord guacca a la mexikansk stil.. mm hon hade fått receptet av någon mexikansk trollkärring som lyckades delge henne detta recept otroligt bra.. gött! Sen en liten kolaglass till efterrätt.. galet god bakismiddag och imorse fick jag bananpanncakes med färska blåbär och lönnsirap, haha kommer ju aldrig kunna gå tillbaks till att laga mat själv efter detta, tur att jag har en person som finner detta otroligt kul så att jag slipper.. disk - high five!
Igår va vi på utflykt i Mahone bay samt Lunenburg, blev upplockade i skolans egna och sjukt flashiga skolbuss.. hej lädersäten, nystripad aa och chaffisen va som alla i denna stad - otroligt trevlig, så de började bra och fortsatte sedan på samma sätt.. käkade ute i solen på någon restaurang som va stadens tidigare fängelse (försökte mig på en springnota och det gick sådär..)
Efter denna lilla utflykt bar de av till systemet eller till NSLC för att vara korrekt, haffade en flaska rosse och fick en otroligt smidig påse att bära flaskan i.. UTAN HANDTAG, hur fasen tänker dom, nu får jag ju bära skiten på samma sätt som om jag inte skulle haft påse, enda skillnaden är att flaskan i sig inte syns.. ojojoj va dom tänkte till då dom kom fram till att wow - detta är bra!
Hem och gjorde mig iordning sen fick jag skjuts in till stan av snäll-Frank, Irenes man.. det uppskattade jag då ja annars hade fått gå en 40 minutare för att komma hem till Katarina.
Vi styrde sedan stegen mot Fenwick tower och våning 33 (fy fasen annie, den hissen hade du inte pallat), fick lock för öronen i hissen och när vi kom upp så kände man hur det svajade.. hjälp tänkte jag och öppnade min vinare för att minska känslan av den svajande byggnaden ;)
Glas fanns inte så det blev till att öppna flaskan och thats it.. skål!
Efter någon timme i tornet så begav vi oss till YMCA och träffade övriga skandinavier, fortsatte med uppkorkade flaskor och efter ett par timmar så va de dags för Tribeca, otroligt bra ställe.. skön musik och mycket folk, en riktigt trevlig kväll som slutade med en taxi hem, en skinkmacka och en varm telefon mot örat.
Idag har det varit superlugnt, kollat lite flygbiljetter, pröjsat räkningar och varit ute och sprungit, haha mm tro det eller ej jag har bakissprungit.. dock har jag varit mest trött så bakis vet jag inte.
Nu ska jag kolla på "Män som hatar kvinnor" och sen låta John Blund komma och slå mig i huvudet.
Sweet dreams alles

Dinner-harbour-cruise

Ingen stretch idag men ack så trött..
Inledde med deans breakfast aka american pancakes och lite babbel från diverse fakultetsprofessorer, segt som sirap (på pannkakorna).. sen blev de mer info samt lunch i solen.. mer info coh därefter kände vi oss i ett stort behov utav kaffe så satte oss på en bänk i solen, brände axlarna (förstås) samt pimplade chailatte.. livet är bra gött.
Sen blev de dax för harbour-dinner-cruise, god mat och sjukt trevlig tur.. efter två timmar satte vi återigen fötterna på fast mark och styrde kosan mot T-room (inte tearoom.. nope inget te där inte), drack ett par "alexander", mm så heter tydligen ölen på halifaxikanska "kåren".. smakade öl så det var huvudsaken.
Promenad hem i vanlig ordning.. dock måste jag tillägga (peppar, peppar) att jag nog aldrig känt mig så trygg i en stad förut.. alla är sjukt vänliga, anna stod och kollade efter sett boende på en karta (då hon flyttade idag i dagsljus), då kom de fram ett ungt par; "do you guys need help with anything, where do you wanna go?" - i sverige hade vi pekat, skrattat och skrattat åt muppen med karta, här är det acceptabelt och nästan coolt.. yes dom tycker det är grymt kul me utbytesstudenter (som inte hittar någonstans)
Imorn blir det south shore trip från morgon till eftermiddag följt av min första halifaxianska utgång.. klackar i taket.
Dagen i bilder.
Kaffepaus i solen

Byggnad i hamnen
Wave to the crowd

Söta stugor
Jag, Elisabeth och en mobbad utbytesstudent i bakgrunden.. (leendet tyder på att han gillart')
Såklart
Finfina hus

Orientering dag 2

Hej bloggen! (Hej bullen)
Har precis avslutat kvällen med lite stretching.. har rört på benen och sprungit Halifaxrunt hela dagen.. gick till skolan i ottan i morse.. infoinfoinfo och så fick vi grymma lappar me svenskaflaggan på i början av dagen också.. hallå utbytesstudent, min lapp ville inte infinna sig till en början trots att jag signat upp för orientation hela TRE gånger, så nu vet alla lärare som är inblandade i utbytestjofräset vem Elena från sverige är.. "the girl without a nametag/flag", faktiskt dom har sjukt bra koll på namn.. dom kan alla, jag kan mitt eget..
Mycket info hur som och som avslut på dagen så va de skattjakt runt hela halifax i ett par timmar, får se om vi vinner det feta priset imorn ;)
Kollade runt mer på skolområdet idag och fick bekanta oss med Dalplex, gym och simhall.. sen blev de en tur till skolans ishall också samt ett varv runt fotbollsplanen, tydligen är det snack om att sätta ihop ett internationellt blandlag och köra fotboll i höst, det skulle faktiskt vara ganska så kul beroende på hur mycket tid man ska lägga på de.. suger på fotboll i sverige men duger i kanada, säger endel om standarden men va fasen.. värt att fundera på :)
Blev en dag som avslutades i ölens tecken och så lite mat såklart.. vrålhungriga efter en dag på stan.
Imorn blir det fullt ös igen.. från 8.30 tills på kvällen.. ska på harbour-dinner-cruise imornkväll och därefter blir det barhäng på skolpuben "tearoom" eller något i den stilen.. som tur är utlovas andra drycker än te ;)
Man ska helst vara med och uppträda under denna afton, då det är något jag är brutalt dålig på har jag tagit på mig att hitta någon som kan uppträda i mitt ställe, spännande värre..
PICS
Mors femvägskors

Solskensmiddag

Då är man tillbaks efter första dagens orientation där mingel stod på agendan.. när jag kom till skolan så lotsades jag in i en stor sal med flaggor där en säckpipeman stod och blåste för fulla muggar, jag är förvånad att han inte tuppade av då han blåste för ungefär 10 uppsättningar med lungor (20 st, matte är grejen) en lång lång stund. Folk presenterades och jidijady.. sen var det dags för mingel, haha mm här snackar vi morotsstavar och melonbitar.. hej hej tänkte jag och stod och såg trevlig ut, gick finfint och känner nu folk från hela skandinavien.. en och annan från amerikat och kanada pratade jag också me men sen tog de stopp.. blev ihopföst med skolmaskoten också (självklart), och det kommer säkert dyka upp en bild på mig och min nya vän inom kort.. hanär en tiger för övrigt, kände mig som 5 år igen där jag stod i fotoblixten med ett gosedjur på min ena sida.
Va även något band där och spelade, observera att spela i kanada innebär slå på stora trummor, eller en för att vara exakt, detta samtidigt som dom skrek något obegripligt..
Efter detta mingel så stack jag och några svenskar in till stan för att ta ett par öl och käka lite, vi slutade på en takterass i solen med utsikt över b la det gamla studentboendet som nu är rivningsprojekt.. i övrigt va de nice.
Nu är jag hemkommen och ikväll blir de tidigt i säng, ska vara i skolan strax efter åtta imorn.. haha ni hör ju.. och jag som gått upp runt halv elva dom senaste dagarna.. good luck chuck (bass).
Mors

Mullemeck

Krångel alla redan, jo men det är härligt.. kurserna strular innan de ens har börjat.
Saken är denna att en kurs som jag har valt att ta på torsdagar (3 timmar på kvällen), har alla sina föreläsningar på onsdagskvällarna.. då jag givetvis har en annan kurs, wihoo.. när jag meddelade läraren detta (står nämligen bara att det ska vara 3 h på tors) så sa han att föreläsningarna inte är obligatoriska.. haha NÄÄ men om ja ska få ut något av torsdagarna så kan de ju va bra o gå på ett par föreläsningar iaf.. vilket jag inte kommer kunna i nuläget.. pucko!
Så därför har jag nu hittat en datakurs (i princip den enda som passade och som hade platser lediga), haha ja kors i taket som jag förhoppningsvis kan gå.. OM jag ska göra hemsidor sen, yes.. lana ska jag också börja med om jag får gå den kursen - hoppas!
Så nu är det bara att hålla alla tangenter för mig och hoppas på det bästa.. orka mecka och styra (jag som bara vill plugga ;)
Nu skiner solen utanför mitt fönster.. IGEN, jag klagar då inte.. känns som ett bra tecken då det är min första skoldag idag (ganska inofficiell men men), ska ju träffa alla andra utbytare och se vad det är för några.. om det finns några att hänga i julgranen, med många bestick i lådan, fullt med kossor i stallet mm you name it.. ska bli kul i vilket fall, haha och imorn, tro de eller ej.. så ska vi ta skolkort, känns som 9:an igen, jag som trodde man va kvitt den perioden.. ska killarna börja prata i falsett igen, finnar infinna sig i huvudet etc. nää då byter jag skola.. är i och för sig självlärd så kanske kan skippa de och roa mig istället :)

Överallt och ingenstans

Då har återigen en dag gått och jag har precis tryckt i mig kött och potäter.. följt av fruktsallad (i vanlig ordning:)
Dagen inleddes med en tur till skolan där jag mötte upp min compadre waseem, utbytesstudent från jkpg, vi gick och kollade in byggnader av värde samt fixade våra "Dalcards", kan va som så att jag slapp undan o betala en nätt avgift på 118$ - sweet!
Därefter begav vi oss mot stadskärnan för att kolla läget.. gick gata upp och gata ner för att slutligen stanna vid min oas - Starbucks, lyckan va nästintill total.
Waseem som förtillfället fastar (skulle aldrig Ea klara), fick nöja sig med att kolla på när jag sörplade i mig min latte.
Fortsatte våran vandring in i ett köpcentrum stl ganska large, fyra våningar med bio i botten.. waseem ville kolla vilka filmer som gick och det slutade med att vi gick och satte oss i biomörkret då solen sken med sin närvaro ute, kändes liite fel men de fick gå.. blev "Final Destination" en film med mycket blod och död, go inledning på eftermiddagen.
Strosade efter filmen vidare till spring garden där vi PARKerade en stund.
Som ni ser i den här bloggen så är det mycket egopics och jag vet att ni gillart' ;), ska försöka hitta lite vänner och fotografera snart.. lovar ;)
Promenerade hem efter en dag i stadskärnan, nu börjar jag hitta mer och mer så det är skönt.
Kom hem och andades en sväng innan det var dags för nästa vända.. som jag kanske har berättat förut så skulle en cykel inte vara fel här, jag har nog ångrat mig, Irene visade mig den tilltänkta cykel som bestod utav hennes make Franks tävlingscykel.. 2000$ dyr och med däck smala som spaghetti.. hmm, hade problem o komma upp så fick låna sonens istället, och så va de hjälm på.. ehhm, va?
Då jag slutade med cykelhjälm i relativt låg ålder så känner jag mig inte riktigt hemma med en sådan på huvudet nu, flames på sidan och någon liten skärm på.. nej det gör jag inte, inget ont mot de med hjälm- det är grymt men som sagt jag och hjälm va ett tag sen, tydligen är det strikt olagligt att cykla utan här så de va bara att knäppa på sig ägget och försöka få balans på cykeln då vi skulle iväg till en park och gå en liten sväng..
Irene är tävlingscyklist, vi cyklade i trafiken, det var bakåttramp, behöver jag säga något mer........ sparris på vift om vi säger så..
Det gick fort som f-n och jag lyckades nätt och jämt överleva.
Belönade mig själv samt tackade övre makter för att jag fortfarande va vid liv och detta genom att trycka i mig en kolaglass, gott.
Kan för övrigt tilläggas att Irene nog är kär i mig, haha visst hon är snäll men hjälp.. hon frågade nu om hon skulle boka om deras boende i oktober då dom ska iväg över thanksgiving till något ställe 4 timmar härifrån och om jag ville följa med, snällt men nje har egna planer.
Hon började även prata om någon segelutflykt och om jag ville följa med och cykla med hennes cykelgrupp, detta samt även någon marknad i helgen.. lugn och fin, när vi sedan kom hem för att parkera dom livsfarliga donen aka cyklar så kom en vän till henne förbi och frågade om jag va en av mupparna som bodde i källarlägenheten.. hon förklarade då att jag var en gäst och att jag bodde på övervåningen.. hallå inneboende heter de när man betalar för sig och sköter sitt!! well tur att det är åt detta hållet och inte andra iaf
Nu har jag varit ute och lekt Bolt här i området också, galet aktiv idag och nu är jag lite småtrött, men bara lite..
Imorn är det första orientationdagen och det ska bli gött, få träffa dom andra utbytarna.
Hoppas alla mår superb.

Varför?

Varför måste jag alltid gå in på sidor på aftonbladet etc. där dom varnar för starka bilder.. "dom skar av honom näsa och öron" - varning för starka bilder, VARFÖR?